Case Study: Digitale Transformatie bij Evonik Porphyrio 

In de hedendaagse snel evoluerende digitale wereld is de noodzaak voor bedrijven om hun digitale voetafdruk te vernieuwen en te optimaliseren prominenter dan ooit. Dit geldt des te meer voor toonaangevende spelers in de chemische industrie, waar innovatie aan de basis ligt van succes. Evonik Porphyrio, een vooraanstaand bedrijf in deze sector, erkende de urgentie om niet alleen hun digitale aanwezigheid te versterken, maar ook om een meer geïntegreerde en gebruikersgerichte digitale ervaring te bieden aan hun klanten en stakeholders.

Deze case study belicht het traject van digitale transformatie dat Evonik Porphyrio heeft doorlopen, van de initiële uitdagingen tot de uiteindelijke succesvolle implementatie van vernieuwde digitale strategieën en technologieën. Met een focus op design thinking, productontwerp en front-end innovatie, toont deze use case hoe Evonik Porphyrio een toekomstbestendige digitale omgeving heeft gecreëerd die klaar is om de uitdagingen van morgen aan te gaan.

Vanwege de vertrouwelijkheidsvereisten vastgelegd in een Non-Disclosure Agreement (NDA) met Evonik Porphyrio, ben ik beperkt in het delen van specifieke materialen of gedetailleerde informatie over de projecten waaraan ik heb gewerkt. Deze NDA is een essentieel onderdeel van mijn toewijding aan de bescherming van de intellectuele eigendom en privacy van mijn cliënten. 

Uitdaging en Opdracht

Evonik Porphyrio , een toonaangevend bedrijf in voorspellende diagnostische oplossingen voor de veehouderij en gevogelte sector stond voor de uitdaging om haar digitale aanwezigheid en interactie met klanten en stakeholders significant te verbeteren. Het doel was om de digitale ervaring te transformeren en te zorgen voor een toekomstbestendige digitale infrastructuur die niet elke drie jaar opnieuw ontworpen moest worden. Dit vereiste een grondige herziening van zowel de front-end technologieën als de productontwerpstrategieën.

Oplossing en Aanpak

Als Lead Web Engineer  en later Lead Product Design nam ik de leiding over diverse projecten binnen Evonik Porphyrio. Mijn aanpak was gebaseerd op het introduceren van design thinking principes en het vestigen van een Product Design team gespecialiseerd in markt- en gebruikersonderzoek, usability testing en prototyping. Ik heb bijgedragen aan de visie en groei van het bedrijf door advies te geven en ontwerpen voor te stellen voor functies zoals offline mogelijkheden, data als een service, Saas platform en workflowverbeteringen.

Innovaties en Verbeteringen

Impact en Resultaten

De transformatie bij Evonik Porphyrio heeft geleid tot een sterke verbetering in de manier waarop het bedrijf communiceert met haar klanten en de efficiëntie van het leveren van softwareoplossingen tussen departementen. De nieuwe digitale aanpak heeft niet alleen de klanttevredenheid verhoogd, maar ook gezorgd voor een duurzame digitale omgeving die klaar is voor toekomstige ontwikkelingen. De projecten onder mijn leiding, waaronder de introductie van gebruikersonderzoek, productontwerp, en de implementatie van een design system, hebben de basis gelegd voor een klantgerichte en flexibele digitale strategie.

Lessen en Toekomstvisie

Dit traject bij Evonik Porphyrio benadrukt het belang van een gebruikersgerichte benadering, de kracht van een geïntegreerd product ontwerpteam, en de noodzaak voor een robuuste, toekomstbestendige technologische infrastructuur. Het succes van dit project onderstreept mijn overtuiging dat de juiste combinatie van technologie, ontwerp, en strategie essentieel is voor digitale transformatie in elk modern bedrijf.

Door voortdurend te streven naar verbetering en innovatie, blijven we de digitale ervaring voor klanten verrijken en de weg effenen voor toekomstige groei en succes bij Evonik Porphyrio

Bent u ook op zoek naar een partner die uw digitale transformatie kan leiden?
Neem contact op en ontdek hoe wij samen uw digitale toekomst kunnen vormgeven.

Meer realisaties

KBC Touch - KBC Invest

→ Lees meer case study's

Ontgrendel uw
digitale potentieel vandaag nog

Neem vandaag nog contact op voor een consultatie en
laten we samen uw digitale uitdagingen aanpakken.